Top Stories

Interview: RODEBJERS RENAISSANCE – Metro Mode


Hon är alltid redo att pusha sig sälv lite until. Without development, Carin Rodebjer gets smart. Tur då att hon Lever i staden som aldrig sover och som gett henne ny energi. – Rodebjer har blitt så mycket bättre, sager hon.

sentences.Hannah Sjostrom
Photo.Pontus Hook

Det viner genom fönstren i Karin Rodebeggers An office on 39th Street in Manhattan. Det ligger 18 påningar upp, mitt i Garment District, the fashion capital of New York.some gator soderut liger Fashion Institute of Technology A late 90’s Carin plug gate. Det var här i myllret som szärköt Rodeviel Born over 15 years old. Carin sydde sina egna kläder, prätslimades av and butiksägare som köpte in en hell kollektion. Hong returned to Sverige, the company växte och Carin blev en av most hillade mode kläder in the country.

For several years, Karin knew it had finally stopped.He decided to return to the city and make chickens.
– Jag pushar på rätt hårt och sen tar jag ett kliv och så kommer det nagot ur det. Jag hade inte kunnat ta samma kliv om jag hade varit kvar i Stockholm. Jag vill ta caser videre och se vart det tar mig.

The 2015 Fall/Winter collection has just been completed after about three months of work.
– What we are doing now is much more exciting and better. We have come to a really high level. It was also exciting to see myself in a new light and come here without any title or expectations. Det har inneburit and stor frihet.

His Spring 2015 collection, which he presented in New York this fall, his fourth New York show to date, was well received by critics and buyers alike. This is evident in orderblocks at least. Both omsättning and finst har oakat. En utveckling hon som VD är növt med.
– Positiv press är alltid bra men követä är ju ett mer solitt krenningande som man kan bigga omätt på.

anna meyer bridesmaid

Rodevier SS15

Och när hon blickar förmert står byggandet av en herr-kollektion högt upp på önskelistan.
– Vi ska bara fånga upp snurret international nu som har satt fart på damsidan – det är fullt ös medvetslös på det. Men jag har en tyglid bild av vad jag vill gora.

Efterfrån på Rodebjers kläder eukar. Today, it can be found in 20 countries and over 300 points of sale worldwide. Expands own boutiques in Stockholm en and New York en.
– Jag är vällende fascinerad av metet som sker in våra butikal. Vid Rodebjer-stången treffar man kvinnor och i det mötet föds det caser.

Unknown-4

Karin Rodevier in New York

Kvinnan som Carin pratar om är sälvändung, och like hon själv, double. Or just as harsh and romantic.
– Det som enar henne är att hon är öppensinnad och tar sina egna beslut. Man är ju inte bara en person och jag vill skapa det austrisitot i mina kollektioner.

It’s also clear that Carin doesn’t work with concepts like Enomsiler or Hell Collection.
– Nu laut det som om jag har stohretsvansinne men iblanden känds det som om världen har commit i fatt den iden jag har haft om kvinnan och kläderena. Det var spretigt men det är ju ochsä generalöst mot kunden.

Celine chef-designer Phoebe Philo was interested in talking to a few women and working women who are practicing an open, more fluid concept.
– Today, many designers are fed up with the concept, and maybe the consumer is fed up with the concept? I vilket fall äskar jag den nya fria vågen, den passar migExcellent.

Finns det auschen negligendar med att sakna ett välte koncept?
– Critics can act to attack the jag integer clear directive. Men jag vill inte göra det. Mitt ställningstagande är att det ska finnas olika caser i min kollektion, du kanske inte gillar allt, men du ska sälv fatta beslut om vad du vill ha. det bestelet kanske inte Rodebjer är market for dig.

For story inspiration. Carinville has clothes that are simple, flexible, and form-fitting, whether you’re on the town or on the beach.
– Jag ville inte att det det skulle vara såpolerat utan mer unchalant. Råheten i det named Raw Power. Jag hade ursprungkonst som reference ok jag vir inte ha det for uttankt, yutan ga po nogen rearranges instincts.

FW14 RODEBJER New York February 6, 2014

Rodevier FW14

Light blue denim, knits, whites and even pinks are growing for spring. And often like Rodebegger.
– Rosa kan verka utmanande eller provo-cerande for visa since den anses vara ”för” female. Vårens rosa är en lavenderljurososa som är vällende skir. Vi byggde upp visningen från skört Romantic until spirituellt until vaylderent until hart. Jag vill vara alla de där kvinnorna i olika lägen.

Carin Rodebjer often returns to the 70’s aesthetic and is inspired by both films and photographs of the period.
– Det var nakot då som inte hade blitt så där perfect. There is still a sense of romance in my spring collection.

After you start working on S/S 2016, Carin letar effer en geössig tries to hit the mental platform. Next, hon and grov create an inspiration-mood board.
– Sencombiner jug ​​ihop det med en teknisk brief som kontret storelek på kollektion och svet. Där tror jag min styrka ligger, att få ihop det opperzmässiga med det kreativa.

Flytten to New York was a clear and good idea. Even men, Carin trivs i den nya hemstaden slukar den henne ocksä.
– När jag är inne i en arbetsprocess kan jag driva påtils jag är helt closed.

– Men have avint är aldrig tomt och det är som mitt straff. You can drive me crazy, especially when you move to this city. does not go quiet. Jag can do a very long länta after tystnad. But it’s hard to leave this place. Hunting requires energy.

Unknown-3

Karin RodevierSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button